To Top Loading...

nieuws

nieuws

Finissage Jong belegen

Zwolle 15 april - Beeldend kunstenaar Berenice van Woerden maakte 39 fotoportretten van ontmoetingen tussen studenten en Zwolse ouderen. De portretten waren tentoongesteld in het Deltion College tot 25 april. 

Het project Jong belegen is een samenwerking tussen het Deltion College, de Zwolse ouderenzorg en Berenice van Woerden. Studenten Agogisch werk en Zwolse ouderen leerden elkaars leefwereld kennen. Beeldend kunstenaar Berenice van Woerden maakte portretten van de ontmoetingen.

Van Woerden: "Voordat ik de foto’s maakte heb ik nagedacht over hoe de ontmoeting tussen beide generaties goed verbeeld kon worden. Alle koppels zijn gefotografeerd in de woning van de ouderen. Ik heb de deelnemers gevraagd contact met elkaar te maken, door een hand vast te pakken of dicht tegen elkaar aan te zitten; het zijn intieme foto’s geworden."

Na het fotograferen vond een kort interview plaats. Van ieder koppel is een uitspraak toegevoegd aan de foto. De uitspraken maken het beeld van de ontmoeting compleet. Wie een uitspraak heeft gedaan is met opzet open gelaten; was het de jongere of de oudere? Daarmee worden vooroordelen aangekaart, over wat typisch jong of oud zou zijn.

Tentoonstelling en finissage
De portretten waren te zien in het Deltion College Zwolle, op de 'Fundatie-wand'. De finissage vond plaats op 24 april.

Zwolle 15 april - Beeldend kunstenaar Berenice van Woerden maakte 39 fotoportretten van...