To Top Loading...

projecten

projecten

Factor 80*10*60

Factor 80*10*60
Factor 80*10*60 is creatieve ontmoeting tussen generaties onder begeleiding van een professionele kunstenaar. 

Kinderen en senioren, die in dezelfde wijk wonen maar elkaar niet kennen, ontmoeten elkaar wekelijks in een aaneengesloten periode op school en daarbuiten. 

De drie generaties (80+, 10+ en 60+ ) komen tot nieuwe kennis en inzichten die van betekenis zijn voor hun groei en leven. Het open onderlinge contact en de aanspraak op hun creatieve vermogen zorgen hiervoor.

Er wordt gewerkt met verschillende kunstdisciplines en thema's. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld het veranderende straatbeeld, hoe wonen dieren en hoe woon ik het liefst (project Nesten), hoe zien we elkaar en hoe denken we over elkaar (portretschilderen en mode), hoe bewegen we en maken we contact (dans). Zie ook de foto's op Facebook.

De senioren ontmoeten elkaar ook buiten het project, onder begeleiding van een professional. Hieruit ontstaat nieuwe ontmoeting en nieuw intiatief zoals een aantal concrete eenvoudige activiteiten, door ouderen aangeboden aan school.

Factor 80*10*60 is in 2016 en 2017 op vijf locaties in Gelderland succesvol gerealiseerd en is bijna afgerond. Het is een initiatief van Cultuurmij Oost en Mind at Work in samenwerking met lokale partners waaronder welzijn en onderwijs.

Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor het gehele project van ontwikkeling en doelgroeponderzoek t/m financiering en verantwoording.
Factor 80*10*60