To Top Loading...

projecten

projecten

Historische buitenplaatsen

Historische buitenplaatsen; zien en gezien worden, was het thema voor een groot cultuur-toeristisch project op de Veluwezoom. Publieksactiviteiten werden laagdrempelig en aantrekkelijk aangeboden met flaneren en mode op de buitenplaatsen. Aanleiding was het landelijke themajaar Historische buitenplaatsen, 2012. 

Van mei tot oktober 2012, kon publiek genieten van modeshows, voorstellingen, rondleidingen, lounges, workshops en een digitale wedstrijd, op buitenplaatsen in Arnhem, Renkum, Rheden, Rozendaal en Wageningen.
Het jaar daarvoor werd een publicatie gepresenteerd, om bezoek te stimuleren. Het boekje toont de schoonheid van de landgoederen, hun kunst en culturele activiteiten.

Het heeft mooie resultaten opgeleverd. Ruim 4.000 bezoekers namen deel aan de activiteiten. De fietsroutes trokken 10.000 fietsers.

Partners: Aan het project werkten ruim 50 partners mee, waaronder de Regionale Bureaus voor Toerisme, Staatsbosbeheer, Geldersch landschap en Geldersche kastelen, Gelders Genootschap, Lokale ondernemers en kunstenaars, provincie Gelderland en KCG. Mijn taak was de conceptontwikkeling en aansturing.

Meer info: bestel publicatie / download fietsroute / website flaneren.nl
Historische buitenplaatsen